Uludağ’da Kış Vakti!

Uludağ’da Kış Vakti!

Kış mevsimi denilince akla ilk gelen yerlerden biri de Uludağ… Kar motoru sürmek, kayak yapmak gibi spor tutkunlarından biriyseniz ya da sadece dağ havası almak ve dinlenmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Kar ve eğlencenin bir arada olduğu Uludağ’da şu an, tam da doğru zaman.

Sonbaharda binbir renkli yapraklarla bezenen, ilkbaharda onlarca endemik bitkinin ortaya çıktığı; şahane bir görsel manzaraya sahip olan Uludağ, yılın her mevsimi ayrı bir heyecan verici, ayrı bir büyüleyici. Tabi kış mevsimine değinmeden geçmek, büyülü ve merak uyandıran bir hikayeyi hiç duymadan büyümekten farksız olurdu. Uludağ; kayaktan akşam eğlencelerine, after partilerden sessiz ve başbaşa kahvaltılara kadar birçok farklı seçeneğe sahip harika bir alan. Sizin için mutlaka uygun bir etkinlik bulabileceğiniz, dolu dolu bir Uludağ’da gezilecek yerler listesi oluşturduk. Hadi gelin bu listeye beraber bakalım!

Uludağ Milli Parkı

Marmara’nın en yüksek noktası, 33’ü endemik 1000’den fazla bitki türü ve ekosistemine has farklı hayvan türleriyle Uludağ’ın neden milli park ilan edildiğine şaşmamak gerek. Havasının da göğüs hastalıklarına iyi geldiği söylenilen ekosistemde, endemik bir canlı türü olan Apollo Kelebeği de yaşamını sürdürüyor. 

Uludağ’da Gezilecek Yerler

Sarıalan

Uludağ Orman Köşkleri ve piknik alanlarının bulunduğu bölgede birkaç tane tepe bulunuyor. Bakacak Tepesi, Zirvekaya, Çobankaya gibi yükseltilerde sadece Bursa manzarasını değil, Uluabat Gölü ve Gemlik Körfezi’ni dahi seyredebilirsiniz.  Özellikle mangal ve doğa keşfi için tercih edilen Sarıalan ile birlikte, yine Kirazlıyayla ve Kadıyayla’da da mangal veya kamp yapabilirsiniz. 

Tabii, Sarıalan’da bulunan ve çok da bilinmeyen, fakat bizce mutlaka görülmesi gereken bir yerleşke daha var: Yedigöller. Aslında Yedigöller denilince akla gelen Bolu’nun aksine Bursa’daki Yedigöller, ülkemizde nadir görülen buzul oluşumlarına sahiptir. Bu yüzden Sarıalan’a yolunuz düşerse mutlaka Yedigöller’e şans tanımalısınız. 

Uludağ Oteller Bölgesi / Kayak Merkezi

Uludağ Zirve olarak adlandırılan ve bizim Kurbağa Kaya İstasyonumuzun konumlandığı Oteller Bölgesi, 1. Bölge ve 2. Bölge olarak ikiye ayrılmıştır. Burada toplamda 34 konaklama tesisi bulunmakta ise de genelde günübirlik ziyaretçilerin tercih ettiği ilk alan 1.Bölge’dir. Bu bölge, hem amatör hem de profesyonel sporculara yönelik 20 tane, kolaydan zora kayak pistine sahipken; 2. Bölge’de 2000 metreye yakın uzunluğu ile en zor ve uzun pist olan Maden Pist bulunmaktadır. 

Teleferikten farklı olarak, üstü açık ve kısa mesafeli hareket eden telesiyej ve teleski hatları da, kayak veya snowboard sevenleri pistlerin başlangıç noktasına taşımak için yine burada bulunuyor. Tabi sadece kayak yapmak için değil, bazı tesislerden yararlanmak için de telesiyej hatlarını kullanabilirsiniz. Bu hatlar sayesinde İstanbul ve Adalar manzarasını seyrederken sıcak şarap içebilir ya da çay-kahve keyfi sürebilirsiniz. Karar sizin! 

Bu arada unutmadan “Kayak yapmak istiyorum ama kıyafetleri, malzemeleri nereden bulacağım ben profesyonel değilim ki” diye düşünüyorsanız; düşünmeyin! Uludağ’da kıyafetlerinizi ve malzemelerinizi kiralayabileceğiniz onlarca dükkan var. 

Yazımızın başında yapabilecekleriniz kayakla sınırlı değil demiştik.Bu farklı etkinliklerden biri de trekking! İşte trekking yapabileceğiniz, farklı zorluklara ve uzunluklara sahip  8 parkur: 

Yürüyüş Parkurları
Oteller Bölgesi-Kurtkaya-Kızpınar Mevkii-Sarıalan,
Oteller Bölgesi – Çobankaya-Bakacak,
Oteller Bölgesi-Zirve Tepe-Volfram Mevkii – Göller Bölgesi,
Oteller Bölgesi – Paşaçayırı Tepe,
Sarıçayır Tepe – Alman Çayırı Mevkii – Çobankaya – Softaboğan Mevkii,
Tefferrüç – Kadıyayla – Sarıalan,
Kirazlıyayla-Gölcük Mevkii,
Alaçam Giriş Kontrol Noktası – Kaçakçıyolu Mevkii – Göller Bölgesi.

Uludağ’da Ne Yenir?

Uludağ denilince akla ilk gelen aslında sucuk ekmek ve ayrandır. Yiyecekleriniz sadece bunlarla sınırlı değil, otellerin tesislerinden ya da zirvede yeni açılan belediye tesislerinden ziyaretiniz sırasında yararlanabilirsiniz.

Uludağ’a Nasıl Gidilir?

Uludağ’a nasıl gidilir sorusunu, hiç sormayacağınızı düşünsek de, cevaplayacak olursak; Uludağ’a teleferik ile çıkılır. Peki, neden Uludağ’a teleferik ile çıkılır merak ediyorsanız tıklayın